PER

Parlem amb l’artista urbà Yoshi Sislay

Rebem a en Yoshi Sislay a la terrassa de l’hotel Yurbban Trafalgar amb un sol digne del mes de maig. Però com estem en ple mes de gener, l’artista es presenta enfundat en un abric amb dues xapes en la solapa. En una d’elles es llegeix “Have a nice day” i en l’altra veiem una il·lustració seva d’un ocell volant. Així és ell, una persona feliç i lliure i això és el que es reflecteix en la seva obra.

En aquest cas, la il·lustració que es trobarà durant aquest any 2020 a la terrassa de l’hotel representa tot un imaginari de referències marines suspeses en el cel de Barcelona. Fauna marina, animals, algues i alguna picada d’ullet a algun edifici simbòlic de la ciutat. En Yoshi vol que l’impossible es converteixi en possible a través de les seves il·lustracions de traç fi. El retolador és el seu pinzell favorit i en aquest cas el llenç són les vistes 360 a tota Barcelona.

Yoshi és el teu nom o el teu sobrenom?

És el meu nom, que en japonès significa “Forever beautiful” (Sempre bonic).

Quan vivia als Estats Units treballava com a DJ, cantava Rap i Hip-Hop i això va derivar en què els meus amics em sobrenomenessin Sislay. Era com un codi entre col·legues, així que vaig fusionar tots dos i d’aquí neix el meu nom artístic: Yoshi Sislay.

Segueixes algun ritual en el teu dia a dia?

Cada matí, quan em llevo, m’emporto a passejar al meu gos al voltant del parc de la Ciutadella. El carrer de Wellington és la meva favorita i aprofito per a caminar per allí i començar el dia amb tranquil·litat. De totes maneres, no m’agrada seguir rutines, prefereixo que cada dia sigui diferent i no tenir-lo planejat.

En què t’inspires (llibres, cinema, expos, artistes, viatges..)? Com definiries el teu treball o procés creatiu?

M’agrada el treball de Jakuchu Ito, una artista japonesa que pinta sobretot animals i paisatges naturals. De la seva obra m’agrada el procés artesanal i l’elegància que respiren els seus quadres. També m’inspiro i treballo a través de la música i la comèdia. Tinc influència del món del còmic i el grafiti.

El que més valoro és treballar des de zero, sobre un llenç en blanc. M’agrada quan a través de la imaginació la fantasia es converteix en realitat, en la il·lustració del Rooftop de Yurbban Trafalgar es poden veure peixos volant. Trobar aquesta llibertat dins de l’obra m’encanta.

Quin és el teu hobby?

M’agrada jugar a futbol, escoltar música i llegir còmics.

Com vas passar de viure al Japó a Barcelona?

Vaig deixar el Japó fa moltíssims anys, quan era jove. D’aquí vaig passar a viure als Estats Units, després Londres, Nova Zelanda… i he anat viatjant al llarg de tota la meva vida. Finalment vaig haver de decidir on volia establir-me i viure fent el que m’agrada. Barcelona em va semblar una gran ciutat on poder viure de l’art, envoltat del bon clima i una atmosfera mediterrània. D’això fa ja més de 15 anys. Hem creat una família al costat de la meva parella  (també artista, en el seu cas ceramista) i a Barcelona sóc feliç.

Mantens algun ritual japonès o una connexió amb els teus orígens?

No segueixo rituals, però puc dir que m’encanta cuinar menjar japonès. Intento cuinar sempre amb productes naturals, no menjar gens processat.

Si parlem de menjar asiàtic, m’encanta el sashimi amb sake. I del menjar espanyol m’encanta el pop a la gallega, els aladrocs o el marisc. Això ho conec de prop, la meva parella és del nord d’Espanya i “el tinc a casa”.

Un moment del dia

Em declaro nocturn. És quan més despert em sento i quan enfoco la meva energia en qualsevol objectiu que tingui.

Finalment, li hem demanat a *Yoshi que es representi a ell mateix en versió il·lustració: